Collectief begint Sociaal Centrum in Tilburg

Occupy Tilburg heeft zaterdag bekend gemaakt dat zij het kampement op vrijwillige basis omzetten in actievormen waarin niet langer meer gekampeerd wordt. Het krakerscollectief Tilburg heeft nu ruimte ter beschikking gesteld aan Occupy Tilburg om daar de activiteiten in voort te zetten. Het collectief wil het kantoorgebouw aan het Stadhuisplein 350 een sociale bestemming geven er de bijbehorende activiteiten organiseren. Help mee sjouwen en bouwen!

Perbericht 10-12-11 door Occupy Tilburg
Occupy Tilburg
zet tentenkamp om in andere actievormen

Al vijf weken lang houdt Occupy Tilburg een actiekamp op het Stadhuisplein in stand. Hier informeren mensen van Occupy omstanders en voorbijgangers over de noodzaak van een andere wereld. Daartoe organiseren we diverse acties en activiteiten waaronder een drietal demonstraties.

De komende dagen zal het permanente kamp op vrijwillige basis worden omgezet in actievormen waarin we niet langer kamperen. Dat geeft de actievoerders van Occupy des te meer ruimte en energie om overdag van zich te laten horen.

De mensen die betrokken zijn bij Occupy Tilburg zullen onverminderd doorgaan met de open vergaderingen, het informeren van het publiek en het voortzetten van activiteiten. Occupy Tilburg gaat door met het protest voor een wereld waarin niet het grote geld regeert.

Zie hier de mediapublicaties: Omroep Brabant, Brabants Dagblad en Radio MagnifiQue

Persbericht 11-12-11 door Krakerscollectief Tilburg
Krakerscollectief Tilburg biedt Occupy onderdak.

Het Krakerscollectief Tilburg heeft zaterdag een kantoorruimte aan Stadhuisplein 350 gekraakt. Dit pand is in eigendom van een vastgoedhandelaar uit Den Haag die het samen met meer onroerend goed voor bijna €50.000.000 in 2008 heeft aangekocht. Inmiddels staat de ruimte al enkele jaren leeg. Het collectief wil de ruimte een sociale bestemming geven en er bijbehorende activiteiten organiseren. Als onderdeel daarvan willen zij ruimte in het pand aan Occupy Tilburg aanbieden, nu van daaruit besloten is het tentenkamp op te doeken.

Zie hier de mediapublicaties: Tilburg-Z

Perbericht 11-12-11 door Occupy Tilburg
Occupy Tilburg aanvaard aanbod van krakers met dank

Zoals kortgeleden bekend is gemaakt heeft het Krakercollectief Tilburg gisteren een pand gekraakt aan het Stadhuisplein 350. De krakers hebben Occupy Tilburg ruimte in het pand aangeboden om van daaruit haar activiteiten voort te zetten. Na onderling spoedoverleg heeft Occupy Tilburg met dankbaarheid besloten om van dit aanbod gebruik te maken. Binnenkort zal dan ook vanuit het pand informatie worden verstrekt en zullen activiteiten van Occupy Tilburg worden ondernomen. Daarover wordt zo spoedig mogelijk meer bekend gemaakt. Occupy Tilburg is blij, nu het tentenkamp tot een einde gebracht wordt, een nieuwe plek te hebben om door te gaan met haar noodzakelijke werkzaamheden.

Zie hier de mediapublicatie: Tilburg dichtbij

Zie verder ‘Een spel op het scherpst van de snede