25/01 20.30u Tilburg: Workshop Rondschrijven

Workshop “Rondschrijven”

Bij Weldaad wordt veel geschreven: persberichten, spandoeken, manifesten, slogans, website, Facebook, magazine, posters… Een groot deel van de manieren waarop we onze visie naar buiten toe uitdragen heeft op de een of andere manier te maken met tekst. Tegelijkertijd merken we keer op keer dat het moeilijk is om die ideeën op een heldere, kernachtige manier samen te vatten. Soms vervalt men in droge teksten vol moeilijke woorden, soms formuleren we dingen juist te kort door de bocht. Op beide manieren verliest de boodschap aan kracht.

Er zijn technieken om samen, spelenderwijs te schrijven, waarbij het altijd tot bruikbare teksten komt. Deze technieken, gebaseerd op associatie en elkaar inspireren, worden behandeld. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen speciale vaardigheid met betrekking tot taal te hebben. De workshop is er juist op ontwikkeld om ieders talent maximaal tot uitdrukking te laten komen. Dus, wil jij je schrijverscapaciteiten verder ontwikkelen, vind je dat Weldaad teveel taaie geschriften uitkakt of wil je gewoon eens een frisse wind door je hoofd laten waaien en iets nieuws proberen? Wees dan welkom!

Wat: Workshop “Rondschrijven”
Wanneer: woensdag 25 januari om 20.30 uur
Waar: Tilburg, Hall of Fame, NS-plein 5
Contact: redactie@georganiseerde-weldaad.nl

Zie ook Workshops