Geslaagde demo tegen Hartelust in Tilburg

Vandaag, zaterdag 28 januari, hebben zo’n 80 mensen gedemonstreerd tegen apenhandelaar Hartelust. Op vrijdag was er nog een kort geding tegen het besluit van de gemeente om de route te wijzigen. Uiteindelijk kwam het tot een overeenkomst met een nog mooiere route: start door het winkelcentrum, vervolgens over de Spoorlaan door centrum Noord en via de rijbanen van de Ringbaan Noord! Tilburg-Noord in naar het bedrijfspand van Hartelust. De sfeer was erg gemoedelijk en ontspannen, mede omdat de politie niet in grote getallen zichtbaar was en zij slechts dienden als verkeersregelaars. Complimenten voor de organisatie Respect voor Dieren, de lokale ondersteuning vanuit Weldaad en voor de spreker met goede speeches.

Video demonstratie tegen dierenleed:


Andere mediaberichten:
28-01-2012 Brabants Dagblad: Dierenactivisten starten in Tilburg demonstratie
27-01-2012 Groots en Rebels: Het recht om een demonstratie te verbieden
27-01-2012 Telegraaf: Dierenactivisten moeten andere route lopen
26-01-2012 Brabants Dagblad: Tilburg wil dierenactivisten niet in centrum
26-01-2012 Indymedia: Gemeente Tilburg wil zaterdag geen dierenactivisten in het centrum

30-01-2012 Brabants Dagblad:

Voorwaarden van de gemeente Tilburg voor de betoging van 28 januari 2012: