‘Guarrilla Gardeners Tilburg’ slaan weer toe

Afgelopen zaterdagmiddag namen 12 mensen vanuit GroenLinks Tilburg de al jaren braakliggende hoek van de Gasthuisring met de Lange Nieuwstraat onderhanden. Twee aanhanger vol gedoneerde planten gingen de grond in. De groep zegt dat er meer acties zullen volgen. Guarrilla Gardening is 20 jaar geleden in Engeland begonnen, de actievorm is inmiddels wereldwijd verspreidt.

Van 18 op 19 juli 2011 was er de eerste actie van Guerilla Gardening Tilburg. Deze actie was onderdeel van het door Tilburg Anarcho Sociëteit (TAS) en Weldaad georganiseerde evenement ‘Nacht van de Revolutie‘. Ook hier waren het GroenLinks-ers die het initiatief namen tot de Guerilla Gardening-actie.

Media:
25-02-12 Brabants Dagblad: Guarrilla gardeners tuinieren illegaal in Tilburg
23-02-12 Stadsnieuws: Guarrilla Gardeners brengen een glimlach op je gezicht
23-02-12 Brabants Dagblad: Activisten gaan braakliggend terrein te lijf