ATT vervangt reclame met antikapitalistische oproep


Op donderdag 29 maart heeft het Adbusting Team Tilburg (ATT) voor de derde keer een directe actie gedaan. In de binnenstad van Tilburg zijn een aantal grote reclameposters in mupi’s vervangen met poster voor de antikapitalistische demonstratie M31. Deze vindt aanstaande zaterdag plaats. Om 14.00 uur verzamelen demonstranten zich hiervoor bij station Utrecht Overvecht.

Het ATT is van mening dat de publieke ruimte teveel is ingenomen door commercieel geweld. Internationale reclamebedrijven bepalen samen met vermogende bedrijven het straatbeeld van Nederland. Maar dit zijn onze straten, niet die van het kapitalisme!

Het ATT wil bijdragen aan de strijd tegen het kapitalisme niet alleen door reclames te vervangen maar ook door op te roepen tot deelname aan antikapitalistische strijd. Vandaar dat gekozen is om de M31 demonstratie op deze manier onder de aandacht te brengen.

Het ATT gaat door met actievoeren zolang de gemeente Tilburg de openbare ruimte verhuurt aan internationale reclamebedrijven zoals JCDecaux. Slechts de top van het bedrijfsleven is vermogend genoeg om deze posters te laten plaatsen. De openbare ruimte is van ons allen, en het recht om daar onze uitingen te plaatsen hoort niet af te hangen van de dikte van onze portemonnee.

Zie verder Adbusting Team Tilburg en M31