03/08 protest: stop de aanvallen op gaza

palestina vrij

Stop de aanvallen op Gaza! Palestina vrij!
Zondag 3 augustus, 15:00 op het Museumplein, Amsterdam

De afgelopen weken zijn er meer dan 1100 Palestijnen gedood bij bombardementen van Israël. 50.000 mensen zijn dakloos gemaakt. Ziekenhuizen worden gebombardeerd, hebben weinig medicijnen en zitten in soms ook zonder stroom. Mensen worden opgeroepen om te vluchten, maar kunnen in de openluchtgevangenis die Gaza heet geen kant op.

Nederland is al jaren een van de trouwste bondgenoten van Israël. Binnen de Europese Unie blokkeert Nederland scherpe veroordelingen van Israëlische misdaden. Minister Timmermans praat het CIDI na over het gebruik van de bevolking als ‘menselijk schild’. Dit terwijl de VN juist Israël ervan beschuldigt Palestijnse burgers als menselijk schild te gebruiken. Maak een einde aan de Nederlandse medeplichtigheid d.m.v. sancties! Boycot Israël!

De organisatie vraagt aan de demonstranten om BLOEMEN (het liefst in de kleuren van de Palestijnse vlag) en KNUFFELS mee te nemen. Ook zal er een die-in plaats vinden tijdens het protest, dus houd hier rekening mee qua kleding.

De delegatie uit Tilburg vertrekt vanaf Tilburg Centraal om 12:24, spoor 1 (overstap Den Bosch 12:53, spoor 4a).

https://www.facebook.com/events/351085091705915/352206324927125