Raakveld opent ‘geefhuis’ tijdens Dag van de Armoede (17 oktober)

RaakveldRaakveld opent ‘geefhuis’ tijdens Dag van de Armoede

Op vrijdag 17 oktober is er in Tilburg de Dag van de Armoede Tilburg, onder het motto ‘Ermoei zuukt list’. Na andere activiteiten elders in de stad eindigt de demonstratie bij Raakveld creatieve zorgwerkplaats. De Halve Gare serveert er om 19.30 u. een wereldmaaltijd en er is een programma van sprekers, film en muziek.

En speciaal voor deze gelegenheid is er een weggeefwinkel, Het Geefhuis.

Raakveld is onlangs van het Duvelhok aan de St. Josephstraat verhuisd naar de school aan de Geefhuishof 71. De straatnaam inspireerde tot de naam voor de weggeefwinkel. Een geefhuis was in de dertiende eeuw al de benaming van een pand waar aan armenzorg werd gedaan. In de buurt van waar nu de school staat was een hoeve die eigendom was van een geefhuis van de H. Geest in Den Bosch.

Na de onlangs gehouden rommelmarkt hebben een aantal particuliere kraamhouders er spullen beschikbaar gesteld voor de weggeefwinkel en ook Raakveld had het een en ander over.
Er zijn in de winkel veel glazen en serviesgoed, meubels, kleding en er valt nog wel wat te snuffelen. Ook zullen er zelfgemaakte producten uit de ateliers van Raakveld te koop zijn.

Voor de wereldmaaltijd inschrijven kan via info@raakveld.nl of via de link:
http://www.raakveld.nl/wereldmaaltijd/

Info:
013 53 53 898