24 januari Breinwind: Anarcho FilmFestival @ Vrije Ruimte, Tilburg

anarcho filmfestival

Filmfestival Breinwind

De Tilburgse Anarcho Sociëteit (TAS) organiseert op zaterdag 24 januari van 12.00 tot 24.00 uur Breinwind: het Anarcho FilmFestival Tilburg. Tijdens dit festival wil TAS het publiek kennis laten maken met een grote diversiteit aan films die anarchistisch te noemen zijn door hun standpunt, absurdisme, tegendraadsheid of engagement. Films die als een frisse bries door je hersenpan waaien of er een klein onweer bewerkstelligen. Films die normaliter niet aan bod komen in het reguliere filmcircuit van Tilburg: kortfilms, documentaires, ‘locals’ met Jeroen de Leijer en Nick J. Swarth, animaties, de speelfilms Louise-Michel en Themroc en aandacht voor de armoedemars en de acties van De Pollepel.

Naast films op het ‘hoofdpodium’ zullen bezoekers films en filmpjes naar eigen keuze kunnen bekijken in de ‘jukeboxzaal’ en er zullen muzikale intermezzo’s zijn van 2/5BZ, Bart Hard, Peter Storm en John Meulendijks. Sommige films worden toegelicht door een spreker, zoals een Amsterdam Rebel Clown en Marlieke van Woerkom zal spreken over Henk Kuiper en Huttonia.

Het filmfestival omvat twee verschillende dagdelen: middag van 12.00 tot 18.00 en van 18.00 tot 24.00, ieder toegankelijk voor 5 euro. In de pauze is er veganistische maaltijdsoep voor 3 euro verkrijgbaar (wel reserveren of van te voren bon kopen).

Kaartjes en soepbonnen te koop bij boekhandel Livius en via de website tanarchos.blog.com.

Kijk voor het volledige programma op de website.

locatie: Vrije Ruimte, Schouwburgring (voorheen filmfoyer Theaters Tilburg)

datum: zaterdag 24 januari 2015

tijd: twee dagdelen, van 12.00 tot 24.00; zaal open 11.30 uur

meer info:

http://tanarchos.blog.com/2015/01/13/breinwind-anarcho-filmfestival-programma-actueel/

https://www.facebook.com/events/767233230023190