Strijd tegen TTIP krijgt in Tilburg vorm, brainstormsessie op 22 september in MFA Het Spoor

(Foto: Olivier Hoslet / EPA)

TILBURG – Ruim een jaar geleden nam de Tilburgse gemeenteraad met een nipte meerderheid een motie aan die ervoor heeft gezorgd dat onze gemeente zich tegen het internationale handelsverdrag TTIP verzet. Maar naast de politiek kunnen ook de burgers van Tilburg in actie komen tegen het verdrag.

Tilburger en FNV’er Paulina Matuszczyk organiseert een brainstormavond op donderdag 22 september van 7 tot 10 uur ’s avonds in MFA Het Spoor over handelsverdragen TTIP, maar ook CETA.

“De bedoeling is dat de avond een update geeft over de laatste ontwikkelingen rond beide verdragen”, vertelt Matuszczyk. “Daarnaast gaan we met alle aanwezigen brainstormsessies houden om plannen te maken voor concrete activiteiten die we op lokaal niveau gaan organiseren. Het doel is om ervoor te zorgen dat de beweging tegen de verdragen groter gaat worden. Enige basiskennis van de verdragen is handig om te hebben als je mee wilt doen.”

Wie mee wil doen met de sessie kan zich aanmelden via deze site of mailen naar paulina.matuszczyk87@gmail.com. Meer info over het verdrag nodig? Check deze reportage die Lubach op Zondag eerder maakte:

Wanneer: donderdag 22 september
Waar: MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36, Tilburg
Tijdstip: 19.00 tot 22.00 uur