28/06 informatie bijeenkomst *Ik word gediscrimineerd vanwege mijn handicap.* @ MFA Het Kruispunt, Tilburg

arbeidshandicap

Uitnodiging informatie bijeenkomst.

*Ik word gediscrimineerd vanwege mijn handicap.*

*Wat kan ik doen met het nieuwe VN-verdrag handicap in de hand?*

Het Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties organiseert samen met Het College voor de Rechten van de Mens een informatieavond over welke stappen je kunt ondernemen om discriminatie aan de kaak te stellen. De bijeenkomst is:

*28 juni 2017, woensdagavond van 19.30 tot 21.00 *

*in MFA Het Kruispunt, Sinopelstraat 1, 5044 KP Tilburg.*

Gastspreker is: Keirsten de Jong, senior beleidsmedewerker, College voor de Rechten van de Mens

Je ervaart regelmatig drempels als je aan de samenleving wilt deelnemen.
Bijvoorbeeld omdat gebouwen, toiletten, websites of winkels niet toegankelijk zijn. Of omdat je moeilijk aan een baan of een stageplek kunt komen. Ook zijn er nog veel kinderen die thuis zitten omdat zij vanwege hun beperking niet tot een school worden toegelaten.

Het VN-verdrag handicap verplicht de overheid, maatschappelijke organisaties en ondernemers maatregelen te nemen om mensen met een beperking te kunnen laten deelnemen.
Het College voor de Rechten van de Mens houdt toezicht op de naleving van het VN-verdrag handicap en de manier waarop het verdrag in de praktijk wordt gebracht in Nederland.

Het College oordeelt in individuele gevallen over discriminatie van mensen met een beperking op grond van de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte.

Mocht je mensen kennen die interesse hebben. Stuur dan deze mail door, zet het op je website of deel het via je facebookpagina.

Jannes Ligtenberg
Directeur TOG
Werk: 013-4686165
www.togtilburg.nl
www.toegankelijktilburg.nl
www.facebook.com/togtilburg