Organisatie

OrganisatieVisieAlgemene doelenOntstaan

Weldaad is een basisdemocratische vereniging die zich fundamenteel bezig houdt met de resolute aanpak van ecologische en sociale wantoestanden. Intern kent de organisatie geen grote hiërarchische verschillen, beslissingen worden op een zo decentraal mogelijk niveau genomen en zijn altijd in consensus. In de vierwekelijkse algemene vergadering wordt er gesproken over alle zaken die er toe doen. Tussendoor zijn er actievergaderingen, zie hiervoor de agenda.

Weldaad kent een intern netwerk dat bestaat uit groepen mensen die zich inzetten binnen de visie en algemene doelen van de organisatie. Deze werkgroepen zijn actief met bepaalde onderwerpen die concrete bijdragen leveren aan het bereiken van oplossingen en alternatieven voor de dominante logica van het grootkapitaal. De werkgroepen opereren veelal binnen campagnes die activiteiten en acties ontplooien.

Daarnaast zoeken de werkgroepen aansluiting bij gelijkgestemde externe groepen die zich bezighouden met autonome initiatieven en acties. Deze aansluiting kan bestaan uit ondersteuning op financieel, juridisch of organisatorisch gebied. Verder kan dit tot uiting komen door solidariteit te uiten of slechts berichtgeving te doen van autonome initiatieven en acties.

Ook zoekt Weldaad de samenwerking op met andere organisaties en individuen om de doelstellingen effectiever te kunnen bereiken. Dit houdt in dat er contact is met andere systeemkritische organisaties, juridische adviseurs, (onafhankelijke) media etc.

Weldaad werkt op basis van eigen kracht wat inhoudt dat wij onafhankelijk van autoriteiten, autonoom van organisatie en indien nodig anoniem in werkzaamheden zijn.