Activiteiten

Antiracismedag open-avond
Woensdag 21-03-12 vanaf 20.00
Boomtak, Boomstraat 81, Tilburg
+ Ontmoetingskerk, Diederikdreef 14, Tilburg
Entree gratis

In het kader van 21 maart heeft de AntiRacismeGroep Tilburg (ARG) in nauwe samenwerking met TAS (Tilburgse Anarcho Sociëteit) een open avond georganiseerd. Daar zal de documentaire Vreemd in de buurt van Patrick Bisschops worden getoond, waarna er gediscussieerd kan worden. Het Huis van de Wereld organiseert diezelfde avond de voorstelling As I Left My Fathers House.

Volledig bericht en programma Antiracismedag


Kristallnacht herdenkings- en informatieavond
Woensdag 09-11-11 vanaf 19.30

Ruimte-X, Telexstraat 4A, Tilburg
Entree gratis

Naar aanleiding van het feit dat er 73 jaar geleden in Duitsland de zogeheten Kristallnacht plaatsvond: een door de nazistaat geregisseerde uitbarsting van geweld tegen Joodse bewoners van Duitsland. Met twee sprekers: Doorbraak, met toelichting van het proces van uitsluiting en vervolging, zoals vluchtelingen dat ondergaan. Met parallellen en verschillen tussen nu en jaren ‘30. En Joke Kaviaar zal een statement maken rond het thema van de avond.

Volledige uitnodiging Kristallnacht


Vrije Letters
Zondag 16-10-11 van 13.00 tot 18.00 uur

Duvelhok, St. Josephstraat 133, Tilburg
Entree gratis

Gedurende de hele middag zijn er anarchistische boekenkramen, faire letters, een posterexpo, boekenbeelden, een leestafel, bijzondere wijnen, high tea-hapjes, beamerplaatjes en de baas van alles.

Programma Vrije Letters
Nacht van de Revolutie
Maandag 18-07-11 vanaf 21.00 uur tot dinsdag 19-07-11 06.00 uur
Duvelhok, St. Josephstraat 133, Tilburg

Entree gratis


Een festival uit solidariteit met het verzet van toen in Spanje en Nicaragua, maar ook met de opstand van nu in Noord-Afrika en het Midden-Oosten en met de protesten in Spanje en Griekenland. Met
onder meer lezingen, workshops, muziek, eten, skype-verbindingen met Nicaragua, Spanje en Egypte, open podium, film, quiz, ontbijt.
Programma Nacht van de Revolutie
Programma Noche de la Revolución (en español)
Workshop toelichting ‘Guerilla Gardening’
Flyer Nacht van de Revolutie printversie
Artikel ‘Waarom wij een lange nacht wakker waren’


Anarchistisch-politieke 1 mei-avond
Zondag 01-05-11 om 19.30 uur
Ruimte-X, Telexstraat 4A, Tilburg

Entree gratis

Tilburgse Anarcho Sociëteit (TAS) presenteert zondag 1 mei een avond met onder meer film: 1.Mai – Helden bei der Arbeit van de regisseurs Sven Taddicken, Carsten Ludwig, Jan-Christoph Glaser en Jakob Ziemnicky (Duitsland, 2008; 98 minuten); een inleiding door Peter Storm over betekenis en oorsprong van 1 mei; persoonlijke manifestaties met anekdotes en ontboezemingen; ruimte voor praatjes en plaatjes, met medewerking van Zjef Naaijkens en anderen.Internationale antiracisme dag
Maandag 21-03-11 om 19.30 uur
Ruimte X, Telexstraat 4A, Tilburg

Entree gratis

In de laatste jaren heeft de politiek in Nederland een scherpe ruk naar rechts gemaakt. Het is zelfs zover gekomen dat Wilders deel uitmaakt van de nieuwe regering. Deze ontwikkeling roept een tweetal vragen op:
1. Waarin ligt de kracht van het rechts-populisme?
2. Hoe kan/moet Links deze ontwikkelingen omdraaien?

In het kort gaat het om de vraag hoe Links opnieuw het initiatief naar zich toe kan trekken. Het wordt hoog tijd dat er weer eens hard wordt nagedacht over effectieve acties en manieren om in het politieke debat in te grijpen. Immers: “klassiek-linkse” actiemethoden lijken niet meer te werken. Manifestaties zoals die van ‘Nederland bekent kleur’ of acties van “Wilders sluit ook jou uit” krijgen weinig respons en aandacht en ze lijken weinig effectief.

Verwacht geen pasklare oplossingen voor het rechtspopulisme van deze tijd, maar wel een duidelijk verhaal over het falen van links en waar er steken vallen. Rechts wint en wat kan onze tactiek daar tegenover zijn? Daarover is een stevige discussie op zijn plaats.